A nyár típus

A nyár típus

A nyár típusA Nyár típus bemutatása a bőrszín, a hajszín, a szemek és a végén mindezek figyelembevételével a sminkelés trükkjei.

 

 

A bőr
Kékes alapszín jellemző a nyár típus bőrére. Lehet olívaszerű árnyalata is egyes nyár típusú nőnek. A besoroláskor ez utóbbiaknak van nehezebb dolguk, mivel a napon hamar halvány barna színre tesznek szert.
Így hajlamosak azt hinni, hogy inkább sárgás árnyalatú a bőrük. Szeplők is lehetnek jellemzőek e típusra, de inkább szürkések, barnák, mint aranylóak ( nyár típus ). A fehérebb bőrűek kivételével a nyár elég könnyen lebarnul a napon, és inkább mogyorószínű lesz a bőrük árnyalata.
 
A haj
Hajuk ragyogását hamvasság jellemzi, ellenben a tavasz aranyló színével. A nyár típus általában elégedetlen a haja színével, és többet festegetik mint a többi típus képviselői. Pedig nagyon szép, ezüstösen csillogó hamvasszőke árnyalatú elég sok nyár hajszíne.
Ne tévesszen meg, ha hajadban napfény hatására a hamvasszőke hajadban vöröses csillogást fedezel föl! Ez a legtöbb közép-európai embernél előtűnik fény hatására. De különösen a nyár típusúak körében. Ezért áll jól nagyon sok nyár típusú hölgynek a vörös haj, pedig egyébként hajlamosak erőszakosan megváltoztatni meleg árnyalatúvá az egyébként hamvas hajszínüket. Ha gyerekkorukban szőkék voltak, akkor igazi platinaszőkék, néhányan maradtak szőkés árnyalatúak, de a többség azonban bebarnult felnőtt korára. Jellemző színük a hamvasszőke vagy közép-, ill. sötétbarna. Hajfestés: fényes szőke fürtök, hűvös mahagóni árnyalat, mély hamvasszőke – ezek állnak legjobban a nyár típusnak.
 
A szem
Általában szürkéskék, világoskék, olajszürke, kékeszöld, de lehet mogyoróbarna is.
 
Tippek:
-A fáradt rózsaszín jobban áll az ilyen típusúnak, mint a melegebb árnyalatú lazacszín.
-A lágy türkizzöld jobban áll nekik, mint bármelyik erdőzöld.
-A kékes fukszia szín jobban mutat, mint a narancsvörös.
 
Smink:
Hűvös és színgazdag legyen a nyár sminkje, de ne tarka-barka! Szemhéjszínben a szürkének az ezüsttől az antracitig terjedő árnyalatait érdemes beszerezni, valamint a szürkésbarnát. Akik viszont ezzel szemben színesebben sminkelnének lehet kombinálni a következő színeket: ibolyakék- kék és zöld árnyalatai, halványsárga- rózsaszín.
Az erőteljesen piros száj tökéletesen megrajzolt kontúrvonallal a legtöbb nyár típusú hölgy arcán hangsúlyos lehet, életet visz bele. De soha ne a tűzpiros árnyalatokkal próbálkozz! Természetesen itt is fontos megjegyeznem, hogy az arcodon mindig azt emeld ki, ami szerinted a legszebb, amit úgy érzel, hogy ki kell hangsúlyoznod!