A púderről általában

A púderről általában

 

A púderről általábanA púder az egyetlen olyan sminktermék, amiből bőven kell használni, de a sminkelés végén láthatatlannak kell lennie.
A púdertől a bőr bársonyosabbnak tűnik, nem fénylik a zsíros területeken.

Idősebb korban azonban bánjunk óvatosan a púderrel, mert a ráncosabb arcbőrön elmélyíti, kiemeli a barázdákat.

 

 

Használata:
A púdert az alapozás után vigyük fel.
A púderpamacsot itassuk át alaposan a púderporral, és az egész arcon oszlassuk el, enyhén rányomkodva a pamacsot arcbőrünkre. A púdert az álltól kezdjük felvinni felfelé, de ne felejtsük ki a nyakat, a hajtöveket,és a dekoltázst sem.
Válasszunk vastag, kerek púderpamacsot és körkörös mozdulatokkal vigyük fel a púdert, így a púder porszemcséi egyenletesen eloszlanak, egységet alkotnak bőrünkön. Tompítani tudjuk segítségével a csillogást,azaz mattítjuk a bőrt.

 

Tippek:
Amikor por állagú készítményt,pl. szemhéjfestéket vagy pirosítót használunk,legjobb,ha először csak egy vékony réteget visz fel a por- vagy kőpúderből,mert az könnyen elsimítható.
A por szemhéjfesték vagy a pirosító, ha közvetlenül az arcbőrre használjuk, a zsírosabb területeken összegyűlik és csomókat alkot. Ezért fontos alapozás után lefixálni az arcot púderrel. Viszont a szemhéjra csak alapozót szabad tenni,mert ha azon a területen is használ púdert,akkor nem fog megtapadni a szemhéjpúder!
Önmagában a porpúder is használható áttetsző alapozóként,mivel tompítja a csillogást,és kisimítja a bőr egyenetlenségeit.

A púdert akkor tudjuk egyenletesen felvinni bőrünkre,ha a felesleges port lerázzuk a szivacsról vagy az ecsetről,mielőtt az arcunkra tennénk.
Ha a sminkelés elején -alapozás után- felviszünk még egy kis porpúdert közvetlenül a szemek alá, az orrnyeregre, meg az alsó ajkak alá,akkor az kiemeli ezeket a pontokat a kész sminkben. A szem alatti púder összegyűjti a lehulló szemfestéket,amit a végén ecsettel könnyedén lesöpörhetünk.

 

Ha érdekel a folytatás, kattints ide!