A tavasz típus

A tavasz típus

A tavasz típusGyöngédség és törékenység sugárzik róluk. Ezt a benyomást bőrük kelti, mert világos, sápadt és áttetsző, de nem kékes tónusú, inkább sárgás, halvány aranyos árnyalatú.

 
 
 
 
 

Haj
Általában a tavasz típus szőke: len-, szalma-, arany-, bézs-, vagy világos vörösesszőke. A legtöbb tavasz gyerekként szőke, s még ha később erősen be is sötétedik, soha nem válik hamvassá, mindig megtartja meleg, aranyló ragyogását.
 
Orcák
Finom természetes pír jellemző rájuk, de ha izgulnak, akkor piros foltok jelenthetnek meg az arcukon. Egyes tavasz típusú nők szeplősek, amelyek nem szürkések, hanem aranylóan barnák.
 
Szemek
A kéktől a türkizen és a szürkészöldön át az aranybarnáig minden lehetséges. Ritka az egészen sötét és a mélyzöld szemszín.
 
A tavasz típus sminkje:
A világos arcszínre könnyű sminket vigyünk fel, amellyel megőrizhetjük természetességünket.
 
Alapozó
A bőr színével majdnem teljesen megegyező alapozót válasszunk! Folyékony alapozóval vékonyan fedjük a bőr apró egyenetlenségeit.
 
Pirosító
A korall és a lazacrózsaszín remekül mutat az orcákon, frissé, üdévé teszi a megjelenést.
 
Szemek
Egyetlen típusnak sem áll annyira jól a világos kékes és a hűvös zöldes árnyalat, melytől csillogó lesz a tekintet.
 
Száj
Az átlátszó fényű szájfény az optimális. Lehet rózsa, barack, pink, amelytől még puhábbakká válnak a vonások. Ha a változatosság kedvéért egyszer erőteljes vörös kontúrceruzát akar használni, akkor szenteljen figyelmet annak, hogy ne kékesvörös legyen, ehelyett válasszon inkább korall- vagy homárvöröset.