A pĂșderrƑl ĂĄltalĂĄban

 

A pĂșderrƑl ĂĄltalĂĄbanA pĂșder az egyetlen olyan sminktermĂ©k, amibƑl bƑven kell hasznĂĄlni, de a sminkelĂ©s vĂ©gĂ©n lĂĄthatatlannak kell lennie.
A pĂșdertƑl a bƑr bĂĄrsonyosabbnak tƱnik, nem fĂ©nylik a zsĂ­ros terĂŒleteken.

IdƑsebb korban azonban bĂĄnjunk Ăłvatosan a pĂșderrel, mert a rĂĄncosabb arcbƑrön elmĂ©lyĂ­ti, kiemeli a barĂĄzdĂĄkat.

 

 

HasznĂĄlata:
A pĂșdert az alapozĂĄs utĂĄn vigyĂŒk fel.
A pĂșderpamacsot itassuk ĂĄt alaposan a pĂșderporral, Ă©s az egĂ©sz arcon oszlassuk el, enyhĂ©n rĂĄnyomkodva a pamacsot arcbƑrĂŒnkre. A pĂșdert az ĂĄlltĂłl kezdjĂŒk felvinni felfelĂ©, de ne felejtsĂŒk ki a nyakat, a hajtöveket,Ă©s a dekoltĂĄzst sem.
VĂĄlasszunk vastag, kerek pĂșderpamacsot Ă©s körkörös mozdulatokkal vigyĂŒk fel a pĂșdert, Ă­gy a pĂșder porszemcsĂ©i egyenletesen eloszlanak, egysĂ©get alkotnak bƑrĂŒnkön. TompĂ­tani tudjuk segĂ­tsĂ©gĂ©vel a csillogĂĄst,azaz mattĂ­tjuk a bƑrt.

 

Tippek:
Amikor por ĂĄllagĂș kĂ©szĂ­tmĂ©nyt,pl. szemhĂ©jfestĂ©ket vagy pirosĂ­tĂłt hasznĂĄlunk,legjobb,ha elƑször csak egy vĂ©kony rĂ©teget visz fel a por- vagy kƑpĂșderbƑl,mert az könnyen elsimĂ­thatĂł.
A por szemhĂ©jfestĂ©k vagy a pirosĂ­tĂł, ha közvetlenĂŒl az arcbƑrre hasznĂĄljuk, a zsĂ­rosabb terĂŒleteken összegyƱlik Ă©s csomĂłkat alkot. EzĂ©rt fontos alapozĂĄs utĂĄn lefixĂĄlni az arcot pĂșderrel. Viszont a szemhĂ©jra csak alapozĂłt szabad tenni,mert ha azon a terĂŒleten is hasznĂĄl pĂșdert,akkor nem fog megtapadni a szemhĂ©jpĂșder!
ÖnmagĂĄban a porpĂșder is hasznĂĄlhatĂł ĂĄttetszƑ alapozĂłkĂ©nt,mivel tompĂ­tja a csillogĂĄst,Ă©s kisimĂ­tja a bƑr egyenetlensĂ©geit.

A pĂșdert akkor tudjuk egyenletesen felvinni bƑrĂŒnkre,ha a felesleges port lerĂĄzzuk a szivacsrĂłl vagy az ecsetrƑl,mielƑtt az arcunkra tennĂ©nk.
Ha a sminkelĂ©s elejĂ©n -alapozĂĄs utĂĄn- felviszĂŒnk mĂ©g egy kis porpĂșdert közvetlenĂŒl a szemek alĂĄ, az orrnyeregre, meg az alsĂł ajkak alĂĄ,akkor az kiemeli ezeket a pontokat a kĂ©sz sminkben. A szem alatti pĂșder összegyƱjti a lehullĂł szemfestĂ©ket,amit a vĂ©gĂ©n ecsettel könnyedĂ©n lesöpörhetĂŒnk.

 

Ha Ă©rdekel a folytatĂĄs, kattints ide!

Elnézést, a hozzåszólås ezen a részen nem engedélyezett.