Igéző szemek

Igéző szemek

 

Igéző szemek
Sokan nem is gondolják, hogy a szem sminkelésének alapját a szemöldök formájának kialakítása adja meg, amitől a tekintet csábereje is függ.
 
 
 
 

A sminkmesterek aranyszabályait érdemes betartani:
 
– Minél keskenyebb az arcunk, annál vékonyabb legyen a szemöldökünk(de a túl vékony szemöldök már nem divat).
 
– Akinek kerek az arca, az ne húzza magasra szemöldökének ívét.
 
– Ha tanácstalanok vagyunk, hogy milyen szemöldök állna jól, akkor kövessük a trükköt: fogjunk egy ceruzát, amit tartsunk függőlegesen az orrnyergünkre. Így láthatjuk, hol kell kezdődnie a szemöldökünknek. Aztán ha az orrunktól indulva a pupillán keresztbe tesszük a ceruzát, megláthatjuk, milyen magasnak kellene lennie az ívének. Ha pedig az orrtól a külső szemzugig vezetjük a ceruzát, az ideális hosszt kapjuk meg.
 
– Fontos, hogy a szemöldök szedése előtt a bőrt megtisztítsuk, majd a szőrszálacskákat a növekedési iránnyal megegyezően (kb. 45 fokos szögben) tépjük ki. Nem lesz olyan fájdalmas, ha közben a nagyujjunkkal és a mutatóujjunkkal a bőrt megfeszítjük.
 
– A szemöldök festésére használjunk színes, szemöldökformázó púdert, amiben fixáló anyagok is vannak. A színezett porral(ami nem csillámos) kitölthetjük a szőrszálacskák közötti kis hézagokat, és erősíthetjük, vagy éppen halványíthatjuk a színét. A fixáló anyagok pedig a rakoncátlan szőrszálacskákat zabolázzák meg. A szemöldök porban található E-vitamin ápolja a bőrt és a szőröket is.