LegyĂŒnk önmagunk

LegyĂŒnk önmagunkNincs nagy gyakorlatod a sminkelĂ©sben, Ă©s nem tudod, milyen kozmetikumokat vĂĄlassz?

MindenkĂ©ppen ĂŒgyelj arra, hogy ne költs tĂșl sokat, Ă©s ne vegyĂ©l felesleges dolgokat!

 

 

 

AlapozĂł
BĂĄrmilyen tĂ­pusĂș a bƑröd, alapozĂłra szĂŒksĂ©g van. A jĂł minƑsĂ©gƱ alapozĂł eltakarja az aprĂłbb bƑrhibĂĄkat, hidratĂĄl, vĂ©d az idƑjĂĄrĂĄs viszontagsĂĄgaitĂłl (hideg, szĂ©l, esƑ), Ă©s vĂ©kony rĂ©tegben is fed. Az ĂŒzletben kirakott teszterbƑl kiprĂłbĂĄlhatod, melyik ĂĄrnyalat illik a bƑrödhöz. Ha nem tĂ©r el annak szĂ­nĂ©tƑl, akkor megtalĂĄltad a megfelelƑt. Legjobb, ha a nyakadnĂĄl Ă©s nem a kĂ©zfejednĂ©l prĂłbĂĄlod ki az alapozĂłt, a nyak bƑre ugyanis inkĂĄbb hasonlĂ­t az arc bƑrĂ©hez.

A folyékony alapozót ujjbeggyel, vagy ecsettel kell felvinni, a stiftes, vagy kompakt alapozót pedig nedves szivaccsal.

PĂșderezĂ©s
Az alapozĂł tudjuk vele mattĂ­tani, illetve fixĂĄlni. BĂĄr csĂĄbĂ­tĂłak a mutatĂłs, tĂŒkrös pĂșderkompaktok, nem Ă©rdemes ezeket vĂĄlasztani, mert a pĂșder nagy szemcsĂ©zetƱ, nem tud vele leheletfinom rĂ©teget kĂ©pezni. VĂĄlassz inkĂĄbb kƑpĂșdert! SpeciĂĄlis pĂĄrnĂĄval vidd fel bƑrödre, a fölösleget pedig nagy ecsettel tĂĄvolĂ­tsd el!Ha ĂĄttetszƑ porpĂșdert hasznĂĄlsz, az nem tĂ©r el az alapozĂł ĂĄrnyalatĂĄtĂłl.

ArcpirosĂ­tĂĄs
HasznĂĄlhatsz por vagy krĂ©mes arcpirosĂ­tĂłt. ElƑbbit a pĂșderezĂ©s utĂĄn, utĂłbbit a pĂșderezĂ©s elƑtt. Érdemes vilĂĄgosabb tĂłnusĂș arcpirosĂ­tĂłt venni, mert az – szĂŒksĂ©g esetĂ©n – mĂ©g egy rĂ©teg felvitelĂ©vel sötĂ©tebbĂ© tehetƑ.

Szemek
Óvakodj attĂłl, hogy beleszeress a szemceruza-kĂ­nĂĄlat összes szĂ­nĂ©be, hiszen pĂĄr szĂ­nnĂ©l többet nem nagyon hasznĂĄlsz majd. Szemed szĂ­nĂ©tƑl fĂŒggƑen vĂĄlaszthatsz feketĂ©t, barnĂĄt, kĂ©ket, sötĂ©tszĂŒrkĂ©t, vagy zöldet. Érdemes a szemszĂ­nedhez illƑn kĂ­vĂŒl mĂ©g legalĂĄbb egyet venni, hogy hangulatodnak, ruhĂĄdnak megfelelƑen tudd Ƒket variĂĄlni. A szemhĂ©jpĂșdereknĂ©l is könnyƱ elcsĂĄbulni, holott bƑven elĂ©g ugyanannak a szĂ­nnek a vilĂĄgosabb Ă©s a sötĂ©tebb ĂĄrnyalata. A sminkkĂ©szlet fontos kellĂ©ke a szempillaspirĂĄl, amely lehet fekete, vagy sötĂ©tbarna, esetleg szĂ­nes. Ez utĂłbbi inkĂĄbb csak annak ajĂĄnlhatĂł, aki szeret ĂșjĂ­tani! A szemhĂ©jpĂșdert ecsettel vidd fel, Ă©s az összesatĂ­rozĂĄshoz hasznĂĄlj fĂŒltisztĂ­tĂł pĂĄlcikĂĄt! A szempillafestĂ©kkel kĂ©tszer ĂĄthĂșzott pillĂĄk csĂĄbĂ­tĂłbbak! A mĂĄsodik rĂ©teg elƑtt Ă©rdemes vĂĄrni picit, hogy kissĂ© megszĂĄradjanak a pillĂĄk.

RĂșzsozĂĄs
SzĂŒksĂ©ged lesz olyan kontĂșrceruzĂĄra, amely az ajkad termĂ©szetes szĂ­nĂ©hez legközelebb ĂĄll. SegĂ­tsĂ©gĂ©vel optikailag nagyobbĂĄ, vagy kisebbĂ© varĂĄzsolhatod ajkadat. RĂșzsbĂłl is elĂ©g egy-kĂ©t ĂĄrnyalat. SzĂŒksĂ©ged lesz hidratĂĄlĂł szĂĄjfĂ©nyre is, amelyet önmagĂĄban is hasznĂĄlhatsz majd.
A rĂșzst ecsettel vidd fel, Ășgy egyenletesebb lesz. RĂșzsozĂĄs utĂĄn Ă©rdemes “felitatni” egy papĂ­rzsebkendƑvel az ajkat, majd azutĂĄn egy Ășjabb rĂ©teget felvinni ugyancsak ecsettel.

Elnézést, a hozzåszólås ezen a részen nem engedélyezett.