Legyünk önmagunk

Legyünk önmagunk

Legyünk önmagunkNincs nagy gyakorlatod a sminkelésben, és nem tudod, milyen kozmetikumokat válassz?

Mindenképpen ügyelj arra, hogy ne költs túl sokat, és ne vegyél felesleges dolgokat!

 

 

 

Alapozó
Bármilyen típusú a bőröd, alapozóra szükség van. A jó minőségű alapozó eltakarja az apróbb bőrhibákat, hidratál, véd az időjárás viszontagságaitól (hideg, szél, eső), és vékony rétegben is fed. Az üzletben kirakott teszterből kipróbálhatod, melyik árnyalat illik a bőrödhöz. Ha nem tér el annak színétől, akkor megtaláltad a megfelelőt. Legjobb, ha a nyakadnál és nem a kézfejednél próbálod ki az alapozót, a nyak bőre ugyanis inkább hasonlít az arc bőréhez.

A folyékony alapozót ujjbeggyel, vagy ecsettel kell felvinni, a stiftes, vagy kompakt alapozót pedig nedves szivaccsal.

Púderezés
Az alapozó tudjuk vele mattítani, illetve fixálni. Bár csábítóak a mutatós, tükrös púderkompaktok, nem érdemes ezeket választani, mert a púder nagy szemcsézetű, nem tud vele leheletfinom réteget képezni. Válassz inkább kőpúdert! Speciális párnával vidd fel bőrödre, a fölösleget pedig nagy ecsettel távolítsd el!Ha áttetsző porpúdert használsz, az nem tér el az alapozó árnyalatától.

Arcpirosítás
Használhatsz por vagy krémes arcpirosítót. Előbbit a púderezés után, utóbbit a púderezés előtt. Érdemes világosabb tónusú arcpirosítót venni, mert az – szükség esetén – még egy réteg felvitelével sötétebbé tehető.

Szemek
Óvakodj attól, hogy beleszeress a szemceruza-kínálat összes színébe, hiszen pár színnél többet nem nagyon használsz majd. Szemed színétől függően választhatsz feketét, barnát, kéket, sötétszürkét, vagy zöldet. Érdemes a szemszínedhez illőn kívül még legalább egyet venni, hogy hangulatodnak, ruhádnak megfelelően tudd őket variálni. A szemhéjpúdereknél is könnyű elcsábulni, holott bőven elég ugyanannak a színnek a világosabb és a sötétebb árnyalata. A sminkkészlet fontos kelléke a szempillaspirál, amely lehet fekete, vagy sötétbarna, esetleg színes. Ez utóbbi inkább csak annak ajánlható, aki szeret újítani! A szemhéjpúdert ecsettel vidd fel, és az összesatírozáshoz használj fültisztító pálcikát! A szempillafestékkel kétszer áthúzott pillák csábítóbbak! A második réteg előtt érdemes várni picit, hogy kissé megszáradjanak a pillák.

Rúzsozás
Szükséged lesz olyan kontúrceruzára, amely az ajkad természetes színéhez legközelebb áll. Segítségével optikailag nagyobbá, vagy kisebbé varázsolhatod ajkadat. Rúzsból is elég egy-két árnyalat. Szükséged lesz hidratáló szájfényre is, amelyet önmagában is használhatsz majd.
A rúzst ecsettel vidd fel, úgy egyenletesebb lesz. Rúzsozás után érdemes „felitatni” egy papírzsebkendővel az ajkat, majd azután egy újabb réteget felvinni ugyancsak ecsettel.