Sminktr√ľkk√∂k II.

ElŇĎzm√©nyek itt!

Smink tr√ľkk√∂kElŇĎk√©sz√ľletek: Mindenk√©ppen fontos, hogy a bŇĎrt sminkel√©s elŇĎtt meg kell tiszt√≠tani, elŇĎ kell k√©sz√≠teni.

Ehhez sz√ľks√©ges eszk√∂z√∂k:
vattapamacs, szemcsepp, lemosótej vagy tonik, hidratáló krém/tej,
f√ľltiszt√≠t√≥ p√°lcik√°k (haszn√°lhatjuk kever√©sre, hibajav√≠t√°sra, elt√°vol√≠thatjuk vele a lehull√≥ porszemcs√©ket a szembŇĎl)
pap√≠r zsepik (Olajos alapoz√≥ felitat√°s√°ra, felesleges r√ļzs felitat√°s√°ra, szempillaspir√°lra rakod√≥tt csom√≥k elt√°vol√≠t√°s√°ra)

Korrektor:
A korrektor nagyon hat√©kony √©s tart√≥sabb, mint m√°s kozmetikumok, mivel √∂sszet√©tele sŇĪrŇĪbb.
A foly√©konyak helyett jobbak a teljesen fedŇĎ korrektorok, melyek text√ļr√°ja kiss√© sz√°raz. EbbŇĎl √©ppen csak nagyon kevesen kell haszn√°lni az arcon l√©vŇĎ pattan√°sok, anyajegyek, erek, szem alatti karik√°k vagy m√°s kipirosod√°sok, elsz√≠nezŇĎd√©sek elt√ľntet√©s√©re.

Alapozó:
Az √°ttetszŇĎ alapoz√≥ legjobb form√°j√°ban olyan megjelen√©st ad a bŇĎrnek, amilyenre a legt√∂bben smink n√©lk√ľl is v√°gyunk. Azaz l√°gy, finom, matt. A legjobb, ha olyan √°rnyalatot v√°lasztunk, amely t√∂k√©letesen megegyezik a bŇĎr term√©szetes sz√≠n√©vel.
Ha az eg√©sz arcon haszn√°lunk alapoz√≥t, figyelj√ľnk r√°, hogy a √°llkapocs vonal√°n √©s a nyakon is egyenletesen eloszlassuk azt. K√ľl√∂nben a kettŇĎ k√∂z√∂tt el√ľtŇĎ √°tmenet keletkezik, √©s √ļgy fog kin√©zni, mintha maszk fedn√© az arcot.
Ha a f√©nyk√©peken az arcod n√©ha feh√©rnek, a mellkasod viszont barn√°bbnak l√°tszik, ez az√©rt van, mert a vaku vil√°gosan t√ľkr√∂zŇĎdik a sminkelt arcon, m√≠g a nyak vagy a mellkas bŇĎre elnyeli a f√©nyt. Ez√©rt legk√∂zelebb vigy√©l fel egy kis p√ļdert a nyakadra √©s a dekolt√°zs√°ra is!

Szemek sminkelése:
Ha lehets√©ges vedd ki a kontaktlencs√©t mielŇĎtt a szem k√∂rny√©k√©vel kezdesz foglalkozni, √©s csak akkor tedd vissza, ha m√°r k√©sz van.
A szemh√©jra felvitt fest√©k sz√©leit l√°gy√≠tsuk, sim√≠tsuk el (szivacsos aplik√°torral, ecsettel), hogy term√©szetesebbnek hasson, valamint ne legyen t√ļl √©les az √°tmenet. A f√©mes √°rnyalatok visszaverik a f√©nyt, ez√©rt nagyon j√≥l haszn√°lhat√≥k kiemel√©shez.
Ha m√©lys√©get akarsz adni egy ter√ľletnek ink√°bb haszn√°lj matt sz√≠neket!

Szempilla:
Ha levegŇĎt pump√°lsz a szempillaspir√°l tubus√°ba, sajnos csak hamarabb kisz√°rad a fest√©k. Ink√°bb forgasd k√∂rbe a p√°lc√°t.

R√ļzsoz√°s:
Egyenletesen fel tudjuk itatni a felesleget az ajkakr√≥l, ha egy k√©tr√©tegŇĪ pap√≠rzsepit kett√©v√°lasztunk, √©s egyszerre csak az egyik r√©teget haszn√°ljuk. Felitatjuk az ajkakr√≥l a felesleget, √ļjra ber√ļzsozzuk, majd megint felitatjuk. A felesleges olajat mag√°ba sz√≠vja a pap√≠r, de a pigmentek az ajkakon maradnak. A r√ļzs nem kenŇĎdik el, √©s hosszabban tart.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.