Sminktrükkök II.

Sminktrükkök II.

Előzmények itt!

Smink trükkökElőkészületek: Mindenképpen fontos, hogy a bőrt sminkelés előtt meg kell tisztítani, elő kell készíteni.

Ehhez szükséges eszközök:
vattapamacs, szemcsepp, lemosótej vagy tonik, hidratáló krém/tej,
fültisztító pálcikák (használhatjuk keverésre, hibajavításra, eltávolíthatjuk vele a lehulló porszemcséket a szemből)
papír zsepik (Olajos alapozó felitatására, felesleges rúzs felitatására, szempillaspirálra rakodótt csomók eltávolítására)

Korrektor:
A korrektor nagyon hatékony és tartósabb, mint más kozmetikumok, mivel összetétele sűrűbb.
A folyékonyak helyett jobbak a teljesen fedő korrektorok, melyek textúrája kissé száraz. Ebből éppen csak nagyon kevesen kell használni az arcon lévő pattanások, anyajegyek, erek, szem alatti karikák vagy más kipirosodások, elszíneződések eltüntetésére.

Alapozó:
Az áttetsző alapozó legjobb formájában olyan megjelenést ad a bőrnek, amilyenre a legtöbben smink nélkül is vágyunk. Azaz lágy, finom, matt. A legjobb, ha olyan árnyalatot választunk, amely tökéletesen megegyezik a bőr természetes színével.
Ha az egész arcon használunk alapozót, figyeljünk rá, hogy a állkapocs vonalán és a nyakon is egyenletesen eloszlassuk azt. Különben a kettő között elütő átmenet keletkezik, és úgy fog kinézni, mintha maszk fedné az arcot.
Ha a fényképeken az arcod néha fehérnek, a mellkasod viszont barnábbnak látszik, ez azért van, mert a vaku világosan tükröződik a sminkelt arcon, míg a nyak vagy a mellkas bőre elnyeli a fényt. Ezért legközelebb vigyél fel egy kis púdert a nyakadra és a dekoltázsára is!

Szemek sminkelése:
Ha lehetséges vedd ki a kontaktlencsét mielőtt a szem környékével kezdesz foglalkozni, és csak akkor tedd vissza, ha már kész van.
A szemhéjra felvitt festék széleit lágyítsuk, simítsuk el (szivacsos aplikátorral, ecsettel), hogy természetesebbnek hasson, valamint ne legyen túl éles az átmenet. A fémes árnyalatok visszaverik a fényt, ezért nagyon jól használhatók kiemeléshez.
Ha mélységet akarsz adni egy területnek inkább használj matt színeket!

Szempilla:
Ha levegőt pumpálsz a szempillaspirál tubusába, sajnos csak hamarabb kiszárad a festék. Inkább forgasd körbe a pálcát.

Rúzsozás:
Egyenletesen fel tudjuk itatni a felesleget az ajkakról, ha egy kétrétegű papírzsepit kettéválasztunk, és egyszerre csak az egyik réteget használjuk. Felitatjuk az ajkakról a felesleget, újra berúzsozzuk, majd megint felitatjuk. A felesleges olajat magába szívja a papír, de a pigmentek az ajkakon maradnak. A rúzs nem kenődik el, és hosszabban tart.